Logo

Citruskage 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

solsikke- eller majsolie til pensling
40 g plantemargarine light
fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron
1 ½ dl skummet- eller minimælk
140 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
¼ tsk kanel
¼ tsk kardemomme
50 g durummel
2 æggehvider
2 tsk sesamfrø
 
Forvarm ovnen ved 200ºC.
Pensl en lav kageform på 23 cm i diameter med olie, og beklæd bunden
med bagepapir.
Kom margarinen og 3 spsk honning i en tykbundet gryde, og smelt det
ved lav varme, tag gryden af varmen.
Gem 1 spsk citronsaft og rør resten i honningblandingen sammen med
citronskallen og mælken.
Sigt hvedemel, bagepulver og krydderier i en skål og rør det i
honningblandingen, rør også durummelet i.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i formen, og glat overfladen.
Drys sesamfrøene jævnt ud over.
Bag kagen i 30 min, eller til overfladen er gyldenbrun og føles fast og
elastisk.
Bland resten af citronsaften og honningen sammen i en lille kande, og
høld det ud over kagen.
Lad kagen køle af i formen inden servering.
 
Tips: Græsk timianhonning passer rigtig godt til denne kage, ligesom
også citronblomsthonning vil være god.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.885 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her