Logo

Crepes Suzette 5

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Papirtynde pandekager i luksusudgave

50 g smør til dejen + 1 tsk til orangesaucen
2 æg
1 ½ dl mælk
1 knivspids salt
1 spsk sukker
100 g hvedemel
4 appelsiner (mindst 1 med ubehandlet skal)
1 spsk vaniljesukker
2 spsk orangelikør (Grand Marnier, Cointreau)
50 g smør
flormelis

Smelt smørret til dejen i en lille gryde og tag gryden af komfuret.
Pisk æg med mælk og krydr med salt og sukker.
Tilsæt hvedemel i skefulde og rør det hele til en glat dej uden klumper.
Pres en halv appelsin og rør saften i det flydende smør.
Bland det i dejen og lad det afkøle 30 minutter i køleskab.
Pres saft af 1 ½ appelsin.
Skyl den økologiske appelsin i varmt vand, tør den og riv skallen.
Skræl de to appelsiner helt ind til frugtkødet.
Skær appelsinbåde ud med en skarp kniv.
Hæld den saft, der drypper under udskæringen, op til den anden saft.
Nu laves appelsinsaucen:
Smelt den ene tsk smør i en pande.
Rør vaniljesukker i og lad det brune let ved middel varme.
Hæld så saft og likør ved og lad det koge ind i 3-5 minutter til en sirupsagtig masse.
Læg appelsinbådene i.
Skru helt ned og hold saucen varm.
Kom det smeltede smør på en tefalpande og varm den op.
Hæld en øseske dej på panden, vend og drej panden, så dejen fordeles regelmæssigt. Bag pandekagen ved middel varme i ½-1 minut, vend den og bag den færdig i ½-1 minut.
Fold crepen sammen og læg den i orangesaucen.
Bag alle pandekagerne, fold dem og læg dem i saucen (læg hele tiden en ny smørklat
på panden).
Drys med flormelis og spis dem straks.
Server evt. med 1 kugle vaniljeis til de meget lækkersultne.
kj pr. portion: 2000
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.445 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?