200 gram halve dadler uden sten 
1 ½ dl  portvin 
Dej af: 
150 gram blødt smør 
250 gram flormelis 
1 tsk  vaniljesukker 
revet skal af 1 usprøjtet citron 
2 store æg 
125 gram hvedemel 
1 tsk  bagepulver 
½ dl  mælk 
Mascarponecreme af: 
2 dl  mascarpone 
2 dl  cremefraiche 18% 
½ stang vanilje 
2 spsk  appelsinsaft 
  
Læg de halverede dadler i en skål med portvin i ca. 5 timer.
Rør smør med halvdelen af sukkeret, citronskal og vaniljesukker. 
Pisk æggeblommer med resten af sukkeret. 
Vendes i dejen. 
Hvedemel og bagepulver vendes ligeledes i dejen og mælken hældes i. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen.
Kom dejen i en tærteform, 25 cm. i diameter, og læg de afdryppede dadler oven på dejen. 
Bages ved 175ºC i ca. 30 – 35 minutter på nederste rille. 
Bland ingredienserne til mascarponecremen sammen.
  
Servering: 
Kagen drysses med flormelis og serveres med mascarpone creme. 
Pyntes med dadler.