Logo

Dansk rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 dl surdej
5 dl knust rug
2,5 liter vand
3 dl grahamsmel
1 tsk havsalt
9 dl rugmel

Rør surdejen ud i 2 l. vand, tilsæt salt og grahamsmel.
Rist rugen til den bliver sprød og gylden.
Lad den køle af før den hældes i sammen med 4 dl rugmel.
Bland det hele godt, massen skal være som grød.
Lad det stå i 24 timer.
Tilsæt 1/2 l. vand samt resten af rugmelet.
Hæld dejen i smurte brødforme, ca. 1 cm. fra kanten.
Lad det hæve 6-12 timer.
Bag brødet 70-90 min. på 175°C.

Dette brød bør køle helt, før der skæres i det (vent gerne til næste dag). Det bliver luftigt og fantastisk velsmagende. Serveres med pålæg eller til en tyk suppe, f. eks. gule ærter, evt. med sennep og surkål til.

Variation: bland kommen i et af brødene.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.949 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• CitrontærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pandekager à la SofieEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Erna Rasmussens fedtebrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladeis - den letteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os