Tærtebund: 
1 æg str. M 
50 g sukker 
300 g hvedemel 
150 g smør 
 
Fyld: 
ca. 750 g velmodne blommer æbler pærer e.a. fast frugt 
2 spsk smør 
25 g sukker 
 
Top: 
50 g hvedemel 
50 g farin sukker eller rå rørsukker 
50 g koldt smør 
50 g hakkede nøddekerner eller nøddeflager 
¼ til ½ tsk stødt kanel 
Tærtedej: 
Pisk æg og sukker tykt, rør melet i og smuldr smørret i dejen, der æltes glat og lægges køligt i en times tid. 
Rul dejen ud. Beklæd en tærteform af metal ca. 24 cm i diameter med dejen, prik bunden og sæt tærten koldt. 
Læg et stykke bagepapir i bunden af tærten. 
Fyld op med tørrede bønner eller ris og forbag tærten ved 200°C ca. 15 min. 
Tag bunden ud og fjern papir og fyld. 
Afkøl og gem bønner eller ris til en anden bagning, de kan bruges mange gange. 
Fyld: 
Udsten eller udkern og skræl eventuelt frugten og skær den i passende 
stykker. 
Varm frugten igennem i smør, ca. 1 min. 
Drys sukker på og lad den afkøle en smule. 
Top:
Hak og smuldr alle ingredienserne til toppingen sammen, fordel ⅓ af 
den i bunden af tærten, læg frugten oven på og fordel den resternde 
topping øverst. 
Bag tærten færdig ved 200°C ca. 20 min. til den er gylden og sprød.