Logo

Dobbeltkrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dobbeltkrans

 

Kan serveres hele til middagsretter.

2 brød. Tilberedningstid: 25-30 min. Hævetid, i alt: 1¼ time. Bagetid: 30-35 min. Fryseegnet.

 

#

Dej 1:

25 g gær

2½ dl vand

1 tsk salt

1 dl yoghurt naturel

60 g sigtemel (1 dl)

60 g hvedemel (1 dl)

ca. 350 g rugmel (6 dl)

 

Dej 2:

25 g gær

2½ dl vand

2 tsk salt

1 spsk olie

3 spsk kvark eller yoghurt naturel

65 g grahamsmel (1 dl)

ca. 400 g hvedemel (6-7 dl)

1 æg til pensling

*

1. Dej 1: Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.

Tilsæt salt, yoghurt naturel, sigtemel og hvedemel.

Slå dejen godt sammen og tilsæt rugmelet lidt ad gangen til en smidig dej.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 45 min.

 

2. Dej 2: Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.

Tilsæt salt, olie, kvark, grahamsmel og hvedemelet.

Slå dejen godt sammen.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30-35 min.

 

3. Ælt begge deje let sammen hver for sig.

Del hver dej i to portioner og rul dem til tykke pølser.

Sno en lys og en mørk dejpølse om hinanden.

Form to kranse.

 

4. Læg kransene på bageplade belagt med bagepapir.

Lad kransene efterhæve 25-30 min.

Pensl med sammenpisket æg og bag dem på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 30-35 min.

Kransene brydes ved bordet.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 503 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?