Logo

Fastelavns kringle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
20 g gær
3 dl mælk
100 g smør
1 tsk salt
1 tsk sukker
500 g hvedemel

Gæren smuldres og udrøres med mælken, der er lunet til 35ºC.
Smørret smeltes og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser.
Dejen æltes, tilden er blank og smidig.
Den dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i cirka 45 minutter, til den når dobbelt størrelse.

Dejen slås ned, den æltes let igennem og trilles i tynde stænger, der formestil kringler.
Kringlerne kommes en efter en i en gryde med spilkogende vand.
Så snart kringlerne kommer op til overfladen, tages de op med en hulske og sættes på en smurt bageplade.
Denne kogning gør det ud for efterhævning.

Så snart alle kringlerne er hævet i vandet, pensles de med sammenpisket æg og sættes i ovnen ved 250ºC og bages cirka 15 minutter.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.258 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• ChiboustercremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mo's morgenboller En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladetærte 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Blåbær med yoghurt og ahorn- blåbærsirupHvis du vil serverer en super let og lækker dessert, så er dette måske noget for dig?...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!