Logo

Fastelavnsboller med cacaoglasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
2 ½ dl lunkent mælk
125 g smeltet smør
2 æg
1 ½ tsk salt
2 tsk sukker
500 g hvedemel

Fyld:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk Maizenamel
2 ½ dl mælk
½ tsk vaniljesukker

Glasur:
100 g flormelis
1 spsk kogende vand
2 spsk cacao

Gæren udrøres med den lunkne mælk. Det smeltede smør, æg, salt og sukker røres i. Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt sammen.

Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.

Kagecremen laves mens dejen hæver. Æg og sukker piskes sammen i en gryde. Hvedemel og mælk piskes i, og cremen bringes i kog mens der piskes i cremen. Der smages til med vaniljesukker. (Drys sukker over cremen, så der ikke kommer skind på.)

Dejen slås ned og deles i to kugler.

Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 40x40 cm. Denne deles i ca. 8 små firkanter. Herpå lægges ca. en teske af fyldet. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle. Bollerne stilles med lukningen nedad, på en bageplade der er beklædt med bagepapir.

Bages i ovn ved 225° i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Når bollerne er let afkølede, kan der kommes glasur på.

Flormelis, cacao og det kogende vand røres sammen. Glasuren smøres på bollerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.250 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her