Logo

Fennikel cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fennikel cupcakes

Knuste fennikelfrø giver disse kager en sød lakridssmag. I Indien tygger man frøene efter måltidet for at få frisk ånde.

 

78 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 tsk knuste fennikelfrø

Glasur:

200 g flødeost, blødgjort

175 g flormelis, sigtet

1 spsk lakridslikør

1 tsk vaniljeekstrakt

1 tsk letknuste fennikelfrø

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Rør flødeost og flormelis sammen og pisk det hurtigt, så det bliver blødt og cremet.

Tilsæt likør og vanilje og bland det godt.

Smør glasuren på kagerne og drys med fennikelfrø.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem uden glasur i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Fennikelcupcakes med appelsin

Følg basisopskriften. Tilsæt 1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin til dejen. I glasuren erstattes vanilje med 1 tsk appelsinekstrakt.

 

Fennikelcupcakes med mandler

Følg basisopskriften. Tilsæt 4 spsk hakkede, smuttede mandler, efter at dejen er rørt sammen.

 

Fennikelcupcakes med rosa peber

Følg basisopskriften. I glasuren erstattes vanilje med 1 tsk fintknuste rosa peberkorn.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.424 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her