Logo

Figentoppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
250 g bløde saftige figner
200 g marcipan
50 g smør
2 dl rasp
2 spsk æggehvide
50 g mørk chokolade

Skær stilken af fignerne og hak derefter fignerne groft.
Riv marcipanen på den grove side at et rivjern.
Bland marcipanen med de hakkede figner, fedtstof og rasp.
Pisk æggehviden et øjeblik med en gaffel og hæld så meget af den i dejen, så den bliver smidig og let at forme.
Del dejen i 30 lige store stykker og form dem til toppe.
Det er lettest at rulle dem ril kugler først, og derefter lave toppe på dem.
Smelt chokolade på en tallerken over kogende vand.
Pensl figentoppene med den smeltede chokolade og lad dem stå i køleskabet i mindst 2 timer.

Tips: Figner kan købes året rundt i helsebutikker. Er de meget tørre,
kan du lægge dem i blød i koldt vand i ca 30 min.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frederiks tærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Saint Albray tærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grove pølsebrød med sennepsdressingDisse pølsebrød er ligesom pølsehorn, men bagt med en smagfuld dej med rugmel, der er...
• Flødefromage med appelsinsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os