Logo

Figner og vanilje cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Figner og vanilje cupcakes

Tørrede figner er sødere end friske. De gamle romere brugte tørrede figner som sødemiddel, fordi rørsukker var en både sjælden og dyr vare.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 spsk vaniljeekstrakt

150 g finthakkede tørrede figner

Glasur:

200 g flødeost. blødgjort

175 g flormelis. sigtet

1 tsk vaniljeekstrakt

1 spsk revet skal fra en usprøjtet citron

3 spsk hakkede tørrede figner

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Rør flødeost, flormelis, vanilje, figner og citronskal sammen og pisk det hurtigt med en elektrisk håndmikser, til det er blødt og cremet.

Smør glasuren på kagerne.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Cupcakes med figner, vanilje og appelsinglasur

Følg basisopskriften. Tilsæt 2 spsk appelsinmarmelade til glasuren og erstat citronskal med 1 spsk revet skal af en usprøjtet appelsin.

 

Cupcakes med figner, vanilje og honningglasur

Følg basisopskriften. Tilsæt 75 g honning til glasuren, efter at flødeost og flormelis er rørt sammen.

 

Cupcakes med figner, vanilje og ingefærglasur

Følg basisopskriften. Tilsæt 1 tsk stødt ingefær og 60 g kandiseret ingefær til glasuren, efter at flødeost og flormelis er rørt sammen.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.517 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sesambrød eller -rundstykkerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gulerod med valnødder cupcakes - fedtfattigeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• SpinatbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• SafranisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!