Logo

Fine æbletærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2-3 (røde) æbler
Lidt revet citronskal
Sukker efter smag
Æblegele (eller forholdsvis lys marmelade som abrikos- eller orangemarmelade)
Lidt smeltet smør til pensling
100 g butterdej
 
Skræl det ene æble, fjern kernehus og skær det i mindre stykker.
Kom det i en mikroovnsskål med 1 knsp. revet citronskal og dæk.
Damp æblet i 3­5 minutter, til det kan moses med en gaffel (eller brug en gryde!).
Smag til med sukker (ca. 1 spsk ).
Lad kompotten blive helt kold.
Forbered to portions­bunde af butterdej, prik dem og læg dem på bagepapir.
Læg 1 pæn spsk æblekompot midt på hver bund og kør den ud til 2 cm fra kanten.
Del et æble i kvarter i højden og skær kernehuset ud.
Skær tynde både af hver kvarte (højst 3 mm i skrælsiden).
Læg æblefileterne overlappet i hjulmønster på æblekompotten.
Pensl med lidt æblegele (smelt den evt., hvis den er meget stiv).
Bag æbletærterne i øverste halvdel af ovnen i 12-15 minut­ter ved 210°, eller til dejen er gylden og hævet i kanten, og æblerne ser godt ud.
Hvis æbler­ne ikke når at tage farve, kan man give dem lidt med en hobbygasbrænder.
Efterpensling med æblegele giver tærten et lækkert blankt look. Server med vaniljeis eller flødeskum eller ingenting. 
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.538 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her