Logo

Focaccia med lækkert fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Focaccia med lækkert fyld

 

Focaccia er italienske brød, der er i familie med pizza. Det er flade brød bagt med olie, krydderurter m.m. Her er dejen også brugt til boller med svampe. Til 12 boller eller 6 store focaccia.

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1 time og 30 min. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnet

 

#

Grunddej til focaccia:

25 g gær

3 dl vand

1 tsk groft salt

1 dl olie

ca. 450 g hvedemel (gerne italiensk pizzamel)

 

Pensling: 2-3 spsk olie og evt. flagesalt

*

 

Smuldr gæren, og rør den ud i lunkent vand.

Tilsæt salt, olie og hvedemel.

Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.

 

Ælt dejen igennem.

Form den til 12 boller eller 6 flade runde focaccia ca. 2 cm tykke.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.

Lav fordybninger i dejen med fingrene.

Pensl med olie, fordel fyldet på dejen (vælg en slags), og drys evt. med salt.

Bag focacciabollerne på nederste rille ved 225 °C i ca. 15 min. til de er gennembagte.

 

MED MANDLER OG ROSMARIN: 25 g smuttede mandler og ca. 2 spsk friske rosmarinnåle

 

MED OLIVEN: ca. 4 spsk sorte oliven (fx Niçoise)

 

MED SVAMPE: 30 g tørrede svampe (karljohan eller blandede svampe)

 

LÆG svampene i blød i koldt vand ca. 30 min., mens dejen hæver.

Hæld vandet fra svampene, og ælt dem i dejen.

Form 12 boller, og lad dem efterhæve på bageplade.

Lav fordybninger i dejen med fingrene, og pensl med olie. Bag som beskrevet ovenfor.

 

TIPS: Focacciaboller er gode til mellemmåltider, madpakker, snacks og som tilbehør til varme retter, supper og salater.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.805 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her