Logo

Fruit cake

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
175 g smør
175 g farin
250 g hvedemel
2 tsk krydderibagepulver
3 æg
250 g rosiner
150 g røde cocktailbær
3 spsk syltet ingefær
3 spsk sherry rom eller whisky
25 g angelica eller grønne cocktailbær
50 g valnødder
1 lille glas æblegelé
Desuden:
25 g smør
rasp

Smør en springform grundigt med smør og drys den med rasp.
Hæld rosiner i en skål.
Øs sherry, rom eller whisky over. Lad det stå og trække.
Rør i det af og til.
Hak 100 g af de røde cocktailbær groft, gem resten til pynt.
Rør smør og sukker, til det er blødt og luftigt.
Sigt hvedemel og bagepulver. Rør det i smørret skiftevis med æggene.
Rør rosiner, hakkedecocktailbær og hakket ingefær i dejen.
Dejen skal være temmelig tung, man kan evt. tilsætte en anelse vand.
Kom dejen i springformen.
Læg angelica (skåret i strimler), de røde cocktailbær og halve valnødder i cirkler ovenpå kagen.
Stil formen i en varm ovn ved 160°C i 1 time.
Sænk varmen til 150°C og lad kagen bage endnu 2 timer.
Prøv med en kødpind, om den er gennembagt.
Lad den køle af i formen 5 minutter og vand den derefter ud på en
bagerist – den pyntede side opad.
Varm æblegelé i en lille kasserolle.
Lad den køle af. Når den er ved at stivne, hældes den over kagen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.337 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad er vigtigst efter valget?





Effektiv reklame - klik her