Logo

Galette de Rois

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til 8 -10 personer

6 plader butterdej
200 g mandler
2 æg
200 g sukker
100 g smør
4 spsk brun rom eller brandy 2 spsk kandiseret pomeransskal revet gul skal af en citron 2 spsk rosenvand
1 stor bønne
1 æggehvide til pensling

Læg tre plader butterdej oven på hinanden og rul ud til en kvadrat, der passer ned i en springform.
Rul resten ud til et lidt mindre låg.
Smør springformen med smør, og beklæd springformen med den ene halvdel af butterdejen, lad den hænge op ad kanterne.
Mal mandlerne meget fint og bland med resten af ingredienserne til en blød dej.
Fyld mandel massen i bunden, læg bønnen et tilfældigt sted og glat den ud.
Lad en lille kant på en centimeter sidde rundt i kanten, og skær resten af dejen af og gem den.
Pensl kanten af dejen med æggehvide.
Pres låget ned over kagen, og skær overflødig dej af, men sørg for, at dej låget går helt ud til kanten.
Pres rundt i kanten med en gaffel.
Form en kongekrone af resterne af butterdejen og lim den på med æggehvide.
Hvis man kan finde ud af det, laver man også små kors og

blomstermønster på kronen, og hvad man ellers synes er fint.
Man kan også forme bogstaver med små kors imellem, hvis det skal være helt i top.
Under alle omstændigheder pensler man kagen ovenpå med æggehvide og bager den ved 200ºC i cirka 30 min.
Den skal være gylden og gennembagt.
Hvis den ser for mørk ud, kan man bage den færdig ved 165ºC, men butterdej hæver mest og bager bedst ved 200ºC.
Tag den ud af formen, når den er kølet af, og læg den på et fad, med kronen rundt om.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.959 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her