Logo

Gammeldags rundstykker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Boller/bagværk

2 ½ dl mælk
50 g smør
2 tsk sukker
1 ½ tsk mineralsalt
40 g gær
500 g hvedemel
1 stk æg
1 brev birkes

1) Varm mælken, tag gryden af og smelt smørret i mælken.
2) Tilsæt sukker og salt og lad det køle til det er lunt.
3) Gæren smuldres i et fad og mælkeblandingen hældes i.
4) Rør til gæren er opløst.
5) Ælt melet i lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen.
6) Lad den hæve langsomt i ca. 1 time ved 18°.
7) Slå den ned og del den i 12 stykker.
8) Formes derefter til rundstykker.
9) Læg dem på en bageplade med bagepapir. Snittes i top.
10) Hæv rundstykkerne i stuetemperatur i ca. 20 min.
11) Pensl med µg og drys med birkes.
12) Sæt dem på næstnederste rille.
13) Bages ved 210° i ca. 12 min.
14) Servér dem med iskoldt smør.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.602 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?