Logo

Godt, langtidshævet brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
8 ½ dl koldt vand
20 g gær
1 ¾ spsk salt
200 g durum hvedemel
200 g fuldkornshvedemel
Alm. hvedemel til det passer
 
Gæren udrøres i lidt af vandet, derefter tilsættes resten af vandet og salt Meltyperne tilsættes og dejen æltes godt.
Meltyperne må man selv finde sig lidt tilrette med.
Jeg kan godt lide denne kombination.
Den skal være lidt klæg.
Dejen sættes i køleskabet natten over, eller mindst 6 timer.
Form dejen til flûtes eller boller, tænd ovnen, og lad dem efterhæve mens ovnen varmer op til 250ºC.
Sæt pladen ind og kast en kop kogende vand ind i bunden af ovnen, så får brødet en fin, sprød skorpe.
Lad dem bage 10 minutter og skru derefter ned til 200ºC og giv dem 20 minutter mere.
 
Tips: Brug brødet til forretter eller med en god lagret emmenthaler.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.047 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her