
 
Vandbakkelser kan også bruges i det salte køkken. De små
profiteroles er bagt med ost og kaldes gougères. De har fået lidt forskelligt
fyld, så de kan serveres som topas. Prøv også at bage lange eclairs til landgangsbrød.
20-30 stk. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 45 min.
 
# 
½ portion grunddej (se opskrift) 
75 g gruyere eller parmesanost 
2 tsk frisk timian eller 2 spsk fintsnittet purløg 
1 knsp stødt chili eller paprika 
 
10 Gougères med
brøndkarse og røget laks: 
1 bundt brøndkarse 
100 g cremefraiche 38% 
1 tsk dijonsennep 
salt og peber 
2-3 skiver røget laks 
 
10 Gougères med
æggesalat og radiser: 
2 hårdkogte æg 
2 spsk mayonnaise 
1 tsk dijonsennep 
¼ tsk karry 
salt og peber 
1 bundt radiser 
*
Rør fintrevet ost, finthakket timian og chili i dejen, og
fyld den i en sprøjtepose med en 1-1½ tylle. 
Sæt små runde kager (ca 3 cm) på en bageplade med bagepapir
med god plads imellem hver. 
Sæt pladen i ovnen ved 160 °C varmluft i 35-45 min, til de
er sprøde, gyldne og gennembagte.
Afkøl dem på en bagerist, og server som snack eller med fyld.
 
Snit brøndkarsen fint (tag lidt fra til pynt), og pisk eller
blend den sammen med cremefraiche. 
Smag til med sennep, salt og peber. 
Flæk 10 sprøde gougères med en skarp kniv, og fyld dem med
brøndkarsecreme, små stykker røget laks og brøndkarse. 
 
Hak de hårdkogte æg, og rør dem sammen med mayonnaise,
sennep og karry. 
Smag til med salt og peber. 
Flæk 10 sprøde gougères med en skarp kniv, og fyld dem med
æggesalat, tynde radiseskiver og små radiseblade. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin