Logo

Græske brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Græske brød

 

I Grækenland bages brød ofte med olie og oliven, der gør brødene saftige og fyldige i smagen. Her er både små horn og boller, der som variation kan fyldes med tomat, timian og hvidløg. Nyd brødene som tilbehør til maden, som mellemmåltider eller til frokost.

Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 1 time og 30 min. Bagetid: 15 min. Fryse-egnede. 16 horn eller 10 boller

 

#

25 g gær

2½ dl vand

2½ dl yoghurt naturel

½ dl olie

1 spsk honning

1 spsk citronsaft

100 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel

2 tsk groft salt

ca. 400 g hvedemel

 

Horn med oliven:

100 g græske kalamata-oliven

 

Tomatboller med hvidløg:

4 tomater

3-4 fed hvidløg

2 stilke frisk timian eller 1 tsk tørret

 

Pensling:

ca. 2 spsk olie

*

 

Rør gæren ud i vandet og tilsæt yoghurt, olie, honning, citronsaft, grahamsmel og salt.

Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen glat og smidig.

Tilsæt ikke for meget mel, da dejen ikke må blive for tør.

Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse ca. 1 time.

 

Horn med oliven: Skær olivenkødet fra stenene, hak det groft og ælt det i dejen.

Del dejen i to stykker og rul dem ud til cirkler på et meldrysset bord (ca 20 cm i diameter).

Del hver cirkel i 8 lagkagestykker, og tril dem til horn fra den brede ende.

Læg hornene på bageplade med bagepapir med spidsen nedad.

Lad dem efterhæve ca. 30 min. og pensl med olie.

 

Tomat-hvidløgsboller: Ælt dejen med hakkede tomater, finthakket hvidløg og timian.

Form til boller og sæt dem på bageplade med bagepapir.

Lad dem efterhæve ca. 30 min. og pensl med olie.

 

Bag horn og boller i ca. 15 min. ved 225 °C. Afkøl på bagerist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 321 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grove krydderbollerDer er dækket op til et hyggeligt morgenbord med hjemmebagte kryddere - så må I selv slås...
• Grillede fladbrødHar du tændt for grillen, kan du lægge dej på, inden grillen er helt varm til anden mad....
• Koldhævede rugbollerGode grove boller med smag og fylde. Nyd bollerne til morgenæg, med pålæg til frokost, i...
• Kaffeis med makronerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os