1 appelsin 
75 g sukker 
1 dl olie 
2 spsk  cognac eller portvin 
300 g hvedemel 
1 ½ tsk  bagepulver 
25 g pomeransskal i små terninger 
 
Overtræk: 
½ citron 
100 g flydende honning 
50 g sukker 
1 lille stang hel kanel 
 
Pynt: Nøddeflager og stødt kanel
  
Vask appelsinen, riv skallen fint og pres saften. 
Kom det i en skål sammen med sukker, olie, hvedemel, bagepulver og pomeransskal. Rør dejen, til den er ensartet. 
Form den bløde dej til aflange kugler med let melede hænder. 
Sæt dem på plade og bag kagerne cirka 30 minutter ved 150ºC. 
Afkøl kagerne på en bagerist. 
Overtræk: Pres citronen og bland alle ingredienserne i en gryde. 
Tilsæt ½ dl vand og bring det i kog. 
Lad det koge svagt under låg cirka 10 minutter, til det er jævnt. 
Tag kanelstangen op. 
Dyp kagerne i overtrækket, pynt med lidt kanel og nødder, og lad glasuren blive kold.