
 
2 brød. Tilberedningstid: ca. 15 min. Hævetid: ca. ½ time.
Bagetid: ca. ½ time. Fryseegnet 
 
#
50 g gær 
6½ dl mælk 
2½ tsk salt 
300 g grahamsmel (5 dl) 
ca. 400 g hvedemel (ca. 7 dl) 
*
1. Smuldr gæren og opløs den i den lune mælk. 
Tilsæt salt og grahamsmel. Rør dejen glat. 
 
2. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og slå dejen kraftigt
sammen med en træske, så der slås luft i dejen. 
 
3. Smør 2 forme godt og drys indvendigt med lidt grahamsmel.
Fordel dejen i formene. 
Lad brødene hæve tildækket på et lunt sted i ca. ½ time. 
 
4. Pensl brødene med vand og drys dem med lidt grahamsmel. 
Bag dem ved 200 °C på nederste rille i ovnen i ca. ½ time. 
Tag brødene ud af formene og lad dem svale på bagerist. 
 
Variation: 
Mælken kan erstattes af vand, eller 3 dl ymer og 3½ dl vand.
Surmælksprodukter i gærdejen får brødene til at holde sig friske længere. 
 
