
 
1 brød. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid i alt: 1-1¼ time.
Bagetid: ½ time. Fryseegnet 
 
#
50 g smør eller margarine 
1 dl vand 
50 g gær 
1 tsk salt 
2 spsk honning 
1 dl kefir el. yoghurt naturel 
250 g grahamsmel (4 dl) 
250 g hvedemel (4 dl) 
*
1. Smelt fedtstoffet. Bland væden i. Opløs gæren heri. 
 
2. Tilsæt salt, honning, kefir eller yoghurt samt
grahamsmel. Rør det godt sammen. 
 
3. Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og
smidig. 
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30-35 min. 
 
4. Ælt dejen let sammen og form den til et aflangt brød. 
Læg brødet i en smurt form og lad det efterhæve i ca. ½
time. 
Pensl med vand og bag brødet på ovnens nederste rille ved
190-200 °C i ca. ½ time. 
Tag brødet ud af formen og lad det svale på en bagerist.