Logo

Grissini - italienske brødpinde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
450 g hvedemel, ubleget og proteinrigt 
15 g gær 
2 1/2 dl lunkent vand
2 tsk salt 
3 spsk olivenolie  
Drys:  
sesamfrø eller birkes

Opløs gæren i vandet. Bland hvedemel og salt i en stor skål.
Lav en fordybning i midten, hæld gærblanding i og tilsæt olien.
Bland det hele til en dej.
Vend dejen ud på bordet og ælt i 10 min. Dejen skal være ret blød.
Form dejen til en rektangel på ca. 30x10 cm.
Dæk den med olie smurt film og lad den hæve lunt (29ºC) til dobbelt størrelse, ca. 1 1/2 time.
Fjern filmen og lad dejen være som den er eller pensl med vand og drys med rund hånd sesamfrø eller birkes over.
Del dejen i tre stykker på tværs.
Del hvert stykke i fem stænger.
Stræk hver stang, så de bliver lige lange og tykke.
Dejen er blød nok at strække sig under sin egen vægt, når man holder den op.
Det skulle ikke være nødvendigt at trille dem.
Læg dejlængderne på en smurt lunet bageplade.
Bag dem 15-20 minutter på 200ºC og lad dem køle af på bagerist.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 952 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sønderjyske fastelavnsboller med syltetøjEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærfyldte havre cupcakes En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• VandbakkelserEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tørrede blommer med blå ost og krydret biscuitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os