Logo

Groft hverdagsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 dl knækkede hvedekerner
51/2 dl vand
2 spsk olie
4-5 dl vand
1 spsk sirup
1 spsk salt
1 ½ spsk stødt anis eller fennikel
50 g gær
ca. 1 ½ L hvedemel
ca. 71/2 dl rugmel

Kog hvedekerner og vand. Lad det køle af i 30 min.
Hæld det i en dejskål.
Tilsæt olie, koldt vand, sirup, salt og krydderi.
Check, at væsken er 37º og opløs gæren i blandingen.
Bland melet i, men gem lidt til brødet skal æltes senere.
Ælt dejen smidig.
Hæver tildækket i ca. 45 min.
Ælt dejen på bagebordet med resten af melet.
Del den i fire stykker og form dem til buttede brød.
Læg dem i en smurt bradepande to og to ved siden af hinanden.
Hæver tildækket i ca. 45 min.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º ca. 45 mm.
Afkøles tildækket på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.748 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her