
 
4 stk. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid: 50-60 min. Bagetid:
20 min. Fryseegnet 
#
30 g gær 
3 dl vand
2 tsk salt 
2 spsk smør eller margarine 
100 g knækkede hvedekerner (1 dl) 
125 g grahamsmel (2 dl) 
ca. 300 g hvedemel (5 dl) 
Til pensling: 
1 æg 
3 spsk knækkede hvedekerner 
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunet vand. 
Tilsæt salt, blødgjort fedtstof, hvedekerner og grahamsmel. 
Rør dejen godt sammen. 
 
2. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og stil dejen til hævning
på et lunt sted i 45 min. 
 
3. Ælt dejen let sammen og del den i 4 portioner. 
Form dem til aflange brød og læg dem på bageplade
beklædt·med bagepapir. 
Lad dem efterhæve i 20 min. 
 
4. Snit dem med en skarp kniv og pensl med sammenpisket æg. 
Drys hvedekerner på. 
Bag brødene ved 225 °C i ca. 20 min. 
 
Tips: Knækkede eller hele hvedekerner kan overhældes med
koghedt vand inden de æltes i dejen, så bliver de ikke så hårde. Lad dem trække
med vandet ½ times tid.