
 
Fyld: 
6 dl vand 
½ dl hørfrø 
½ dl hirse 
½ dl hvedekim 
½ dl valset hvede 
½ dl knækkede hvedekerner 
½ dl boghvedekerner 
½ dl boghvedegryn 
1 tsk honning 
Dej: 
25 g gær 
1 dl vand 
2 dl kvark 
1 tsk salt 
550 g hvedemel 
Pensling: mælk 
Bland alle ingredienser til ”fyldet” med undtagelse af honning 
Kog 20 min. i en gryde med vand under låg, rør jævnligt rundt. 
Tilsæt evt. mere vand. 
Rør honning i. Afkøl ”fyldet”. 
Rør gæren ud i lunkent vand og kvark. 
Tilsæt salt, ”fyld” og hvedemel. 
Ælt dejen grundigt igennem. 
Dejen kan godt være lidt klæg 
Stil den til hævning et lunt sted i 45 min. 
Slå dejen ned og ælt den. 
Form den til 16 boller. 
Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 
Efterhæv i 15 minutter. 
Pensl bollerne med mælk og bag dem midt ovnen.