½ liter vand 
100 g 5-kornsblanding (ca. 1 ½ dl) 
50 g gær 
1 ½ dl skummetmælk 
1 tsk groft salt 
1 spsk sukker 
100 g Cheasy Hytteost 1.5% 
ca. 400 g hvedemel (ca. 7 dl) 
Pensling: Skummetmælk 
 
Bring vandet i kog og tilsæt 5-kornsblandingen. 
Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. 
Hæld til afdrypning i en sigte. 
Rør gæren ud i mælken og tilsæt 5-kornsblandingen. 
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). 
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen. Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm). 
Fold dejen sammen 2 gange fra den lange side, så der bliver 3 lag. 
Skær den ud i 10 "birkes". 
Læg dem - med sammenføjningen nedad - på en plade med bagepapir. 
Lad de 10 "birkes" hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med mælk og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne. 
Lad de 10 "grovbirkes" afkøle på en bagerist.