Logo

Gulerod med valnødder cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gulerod med valnødder cupcakes

Mærkeligt nok virker gulerodskager sundere end andre kager!

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør, blødgjort

225 g sukker

225 g hvedemel

1 1/2 tsk bagepulver

4 æg

1 tsk allehånde

100 g hakkede valnødder

150 g friskrevne gulerødder

2 spsk lyse rosiner

Glasur:

200 g flødeost, blødgjort

175 g flormelis. sigtet

1 spsk citronsaft

1 tsk vaniljeekstrakt

3 spsk hakkede valnødder

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Pisk smør, sukker og æg sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat - det tager 2-3 minutter.

Rør resten af ingredienserne i og fordel dejen i papirformene.

Bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur:

Pisk langsomt flødeost og flormelis sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er cremet og blødt.

Tilsæt citronsaft og vanille og pisk det hurtigt, til det er blandet helt.

Smør de afkølede kager med glasur og pynt med hakkede valnødder.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Gulerodscupcakes med kaffeglasur og valnødder

Følg basisopskriften. Tilsæt 1 tsk varm kaffe, 1 tsk pulverkaffe og 1 tsk kaffelikør til glasuren. Smør kaffeglasuren på kagerne og pynt med hakkede valnødder.

 

Gulerodscupcakes med appelsinglasur

Følg basisopskriften. Erstat citronsaften i glasuren med 1 spsk appelsinsaft.

Smør glasuren på kagerne og pynt med hakkede valnødder og fintrevet skal fra en usprøjtet citron.

 

Gulerodscupcakes med mascarponeglasur

Følg basisopskriften. Erstat flødeosten i glasuren med 225 g mascarpone.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 999 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokoladekage med majsmelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• NøddebrødBag et lækkert brød med hele hasselnødder. Nyd som tilbehør til smagfulde oste eller bare...
• DaddeltærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Camembert fritesCamembert frites er en klassiker fra menukortene i 70'erne. Enkelte steder serveres det...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os