Logo

Gulerodsboller med appelsin og abrikos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Disse gulerodsboller med appelsin og abrikos smager dejligt som snack, til eftermiddagsteen eller som et lidt sundere alternativ til fødselsdage. De er nemme og hurtige at lave.

 

50 g gær
250 g fintrevet gulerod (ca. 4-5 stk alt efter størrelse)
Saften fra 4 friske appelsiner
50 g tørrede abrikoser i tern
1/2 spsk sukker
1/2 tsk salt
1 tsk kardemomme
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt kanel
500-600 g hvedemel
 
Gæren opløses i appelsinsaften, og revet gulerod og abrikos tilsættes sammen med sukker og salt.
Kardemomme, ingefær og kanel blandes med melet og æltes i dejen.
Dejen æltes glat og smidig og hæver overdækket i 1 time.
Dejen æltes let igennem og formes til 20 boller, der efterhæver overdækket 45 minutter på bageplade.
Bollerne bages ved 180°C i 15-20 minutter.
De er færdige, når de lyder hule, når man banker dem let på undersiden med en finger.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 633 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Remonce 4 - indlægEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fru Olsens KokostærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sandkage med abrikos-hybenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• RabarberkoldskålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os