Logo

Gulerodssnegle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse gulerodssnegle er et sundt og lækkert alternativ til de måske mere traditionelle kanelsnegle. Sneglene kan spises som sund snack, til eftermiddagskaffen, eller hvis du/I får gæster.

14-16 stk.

 

Dej:

15 g gær (¼ pakke)

1 ½ dl mælk

1 tsk. groft salt

½ spsk. sukker

¾ dl olie eller 60 g smør

75 g fint rugmel (1 ½ dl)

75 g grahamsmel (1 dl)

ca. 125 g hvedemel (2 dl)

 

Fyld:

250 g gulerødder (3-4 stk.)

50 g smør

3 spsk. honning

2Yz spsk. hvedemel (25 g)

2 tsk. stødt kanel

pensling: 1 æg

drys: solsikkefrø eller nigellafrø/jomfru-i-det-grønne

 

Smuldr gæren og rør den ud i lunkent mælk. Rør salt, sukker og olie eller blødgjort smør i. Tilsæt rugmel og grahamsmel og rør sammen. Ælt hvedemelet gradvis i til en smidig og glat dej. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur.

Fyldet tilberedes af skrællede og kogte gulerødder, der blendes eller røres sammen med de øvrige ingredienser.

Rul dejen ud til et rektangel på ca. 20 x 25 cm. Smør fyldet på dejen og rul den sammen. Skær den i 14-16 skiver. Sæt dem på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 15 min. Pensl med æg og drys solsikkefrø eller nigellafrø på. Bag sneglene midt i ovn ved 200 °C ca. 20 min. Sneglene er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden.

Afkøl på rist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 947 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her