Logo

Hørfrøbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hørfrøbrød 2

 

Brødet får en nøddeagtig smag af hørfrø og solsikkekerner, som fremhæves af nøddeolie i dejen. Nyd brødet, som det er, eller let ristet til ostemadder, sandwich eller med en god marmelade.

1 brød. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 30 min. Fryseegnet

 

#

25 g gær

4 dl vand

200 g rugmel eller grahamsmel

150 g hørfrø

75 g solsikkekerner

3 spsk honning

2 spsk olie

1 ½ tsk salt

ca. 200 g hvedemel

 

Endvidere:

olie eller smør til formen

1 æg eller 1 æggehvide (til pensling)

ca. 30 g frø og kerner

*

 

RØR gæren ud i lunt vand (maks 37 °C), og tilsæt de øvrige ingredienser.

 

ÆLT dejen godt igennem gerne 5-8 min. på maskine, og lad den hæve tildækket i 45 min.

 

ÆLT dejen let igennem, og form den til et brød.

Læg den i en smurt form (2 liter), og lad dejen hæve, til den hvælver over formen (ca. 45 min.).

 

PENSL overfladen med sammenpisket æg, og drys med blandede frø.

 

BAG brødet ved 220 °C i 35-40 min.

Tjek evt. med et stegetermometer, om brødet er gennembagt det skal vise 98 °C.

Vend brødet ud af formen, og lad det afkøle på en rist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 553 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?