
 
Hørfrøbrød smager dejligt og er godt for fordøjelsen. 
2 brød. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 2 timer.
Bagetid: 45-50 min. Fryseegnet. 
 
# 
2 dl hørfrø 
6 dl vand 
2 dl knækkede hvedekerner 
4 dl skummetmælk 
75 g gær 
1 spsk salt 
1 tsk honning 
3 spsk olie 
1 spsk kommen 
600 g sigtemel (10 dl) 
ca. 300 g hvedemel (5 dl) 
olie eller mælk til pensling 
 
1: Kog hørfrø, vand og knækkede hvedekerner 8-10 min. ved
jævn varme. 
Lad det svale lidt og tilsæt den kolde mælk. 
Smuldr gæren og opløs den i den lune blanding. 
 
2. Tilsæt salt, honning, olie, kommen og sigtemel. 
Rør det godt sammen. 
Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen smidig. 
Lad den hæve tildækket i 1½time. 
 
3. Ælt dejen sammen og form den til 2 store brød. 
Lad dem efterhæve på bagepladen beklædt med bagepapir i ½
time. 
 
4. Snit et rudemønster på overfladen af brødene og pensl med
lidt olie eller mælk. 
Bag brødene ved 200 °C i 45-50 min. 
 
Variation: 
Erstat halvdelen af vandet med kærnemælk, ymer eller yoghurt
og kom grahamsmel i dejen i stedet for sigtemel - det giver et grovere brød.