![Havrebrød, sødt Dette havrebrød smager dejligt sødt på grund af sirup og sukker. Det smager selvfølgelig bedst lunt fra ovnen med et klat smør, men kan også bruges til eftermiddagshyggen en søndag eftermiddag.](/images/articles/s2/2015/4/23/havrebrød-sødt.jpg)
1 stk.
1 dl havregryn (30 g)
2 spsk. sirup
25 g. smør (2 spsk.)
½ spsk.
Groft salt
1 spsk. sukker
2 dl vand
25 g. gær (½ pakke)
2 spsk. vand
ca. 350 g hvedemel (6 dl)
Bland havregryn, sirup, smør, salt og sukker. Bring vandet i kog, og hæld det i blandingen. Rør det godt sammen og lad blandingen blive lunken.
Smuldr gæren og rør den ud i vand. Ælt det sammen med havregrynsblandingen og ca. ¾ af melet. Ælt en sammenhængende dej under tilsætning af evt. mere mel.