Havregrød: 
4 dl vand 
60 havregryn (ca. 2 dl) 
1 tsk  salt 
1 pk. gær (50 g) 
5 dl mælk 
2 spsk  olie 
1 spsk  sukker 
180 g fuldkornshvedemel (ca. 3 dl) 
925 g hvedemel (ca. 151/2 dl) 
Vand, havregryn og salt koges i ca. 2 min. til havregrød. 
Grøden afkøles. 
Mælken lunes (37°C) og gæren udrøres heri. 
Havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes. 
Hold lidt af hvedemelet tilbage. 
Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 30 min. 
Dejen æltes godt igennem og deles i 32 portioner, som formes til boller.. 
Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver tildækket 
i ca. 30 min. 
Bollerne pensles med mælk og bages i en forvarmet i ca. 15 min. ved 200°C på næstnederste ovnrille.