Logo

Havregrynsfirkanter, bløde - 5 g fedt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Prøv disse havregrunsfirkanter, bedre kendt som havregrynskager til eftermiddagskaffen eller teen en søndag. De små kager er lette at lave, så alle kan være med. Og så er der kun 5 g. fedt pr. kage.

 

12 havregrynskager
 
75 g smør
175 g rørsukker
100 g gylden sirup
5 spsk skummetmælk
375 g havregryn
500 g skrællede madæbler, kernehuset fjernet og derefter skåret i skiver
25 g sukker
1/4 tsk stødte nelliker
2 spsk citronsaft

*
 
Smelt smørret i en gryde sammen med sukker, sirup og mælk.
Rør derefter havregryn i blandingen.
Vend dernæst 2/3 af blandingen over i et smurt 18 cm lavt ovnfast fad og bag i en forvarmet ovn ved 180ºC i 20 minutter.
Imens kommes æblerne i en gryde sammen med sukker, stødte nelliker og citronsaft og koges, indtil blandingen er tyk og grødagtig.
Fordel æbleblandingen over den bagte havre­grynsbund.
Fordel resten af havregrynsblandingen over æblerne og bag i ovnen i yderligere 20 minutter. Lad kagen køle af, inden den skæres i 12 stykker.
 
Pr. kage: kJ 1080; protein 5 g; fedt 5 g; kulhydrat 50 g
 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Maltet sigtebrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Butterdej med rosmarinæbler og karamelskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Mormors brunkagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Light fromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os