12 havregrynskager 
 
75 g smør 
175 g rørsukker 
100 g gylden sirup 
5 spsk skummetmælk 
375 g havregryn 
500 g skrællede madæbler, kernehuset fjernet og derefter skåret i skiver 
25 g sukker 
¼ tsk stødte nelliker 
2 spsk citronsaft 
*
 
Smelt smørret i en gryde sammen med sukker, sirup og mælk. 
Rør derefter havregryn i blandingen. 
Vend dernæst ⅔ af blandingen over i et smurt 18 cm lavt ovnfast fad og bag i en forvarmet ovn ved 180ºC i 20 minutter.
Imens kommes æblerne i en gryde sammen med sukker, stødte nelliker og citronsaft og koges, indtil blandingen er tyk og grødagtig. 
Fordel æbleblandingen over den bagte havregrynsbund. 
Fordel resten af havregrynsblandingen over æblerne og bag i ovnen i yderligere 20 minutter. Lad kagen køle af, inden den skæres i 12 stykker. 
 
Pr. kage: kJ 1080; protein 5 g; fedt 5 g; kulhydrat 50 g