
(20 havrekiks) 
120 g havregryn 
25 g margarine 
4 dl kogende vand 
½ spsk salt 
2 dl koldt vand 
1 spsk kommen 
2 spsk sirup 
50 g gær 
600-725 g hvedemel (evt. halvt hvede-, halvt grahams- el. sigtemel) 
1 dl havregryn til pynt 
Bring vandet i kog. Hæld havregrynene i et dejfad. Tilsæt margarinen, og hæld det kogende vand over. Rør rundt, og lad blandingen stå i 30 min. 
Tilsæt salt, koldt vand, kommen og sirup, og rør det sammen. Når det er lunkent (prøv med lillefingeren), smuldres gæren i blandingen. Tilsæt det meste af melet, og ælt dejen, til den er smidig. Lad den hæve under et klæde i ca. 40 min. 
Ælt dejen på et meldrysset bord, og tryk den ud i en velsmurt bradepande. Skær dejen ud i 20 firkanter, der pensles med vand og drysses med havregryn. Tryk grynene lidt ned i dejen, og lad den hæve under et klæde i 40 min. 
Bag havrekiksene midt i ovnen ved 225º i 20-25 min. Lad kiksene blive helt kolde, før de brækkes fra hinanden.