Logo

Helligtrekongers cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Helligtrekongers cupcakes

Helligtrekongersdag den 6. januar markerer i Frankrig afslutningen på julen.

 

12 stk. cupcakes:

265 g hvedemel

2 tsk bagepulver

125 g smør

225 g sukker

3 æg

1 1/4 dl mælk

200 g smuttede, finthakkede mandler

 

Marcipanfyld:

125 g marcipan, blødgjort og skåret i små stykker

90 g flødeost ved stuetemperatur

75 g flormelis

12 stk. vingummi eller 12 franske mand­ler (mandler med sukkerovertræk)

 

Marcipansmørcreme:

100 g smør ved stuetemperatur

125 g marcipan, blødgjort og skåret i små stykker

375 g flormelis

2 spsk mælk

2 dråber mandelessens

vingummi eller franske mandler

evt. guldsukkerkugler

 

Marcipanfyld: Bland de tre første ingredienser sammen, evt. i en foodprocessor, og stil dem til side.

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Bland mel og bagepulver, og stil det til side.

 

B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.

Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med mælken, og pisk dejen glat.

Vend mandlerne i.

 

C. Fordel halvdelen af dejen i papirformene.

Læg en skefuld af fyldet i midten med en vingummi eller en fransk mandel ovenpå, og dæk med resten af dejen.

Bag kagerne i ca. 20 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Marcipansmørcreme:

Rør smør og marcipan sammen til en glat masse, evt. i en foodprocessor.

Skrab det over i en stor skål. tilsæt sukker og pisk, til det er cremet.

Tilsæt mælk og mandelessens lidt efter lidt, og fortsæt med at piske.

Du kan tilsætte lidt mælk, hvis cremen er for stiv.

Smag, om der skal mere mandelessens i - endelig ikke for meget.

 

Overtræk de kolde kager, og pynt dem med enten vingummi eller franske mandler, 3 på hver kage (en for hver af de tre konger) samt evt. guldkugler. Eller drys de overtrukne kager med karamelliserede mandel­splitter.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 947 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mors HonninghjerterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladeovertræk, grundopskriftEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• OlivenbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Melonsorbet med pernodEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os