
Kombinationen af frugt og nødder giver disse cupcakes en vidunderlig konsistens. 
 
12 cupcakes:
2 spsk kogende vand 
2 spsk kaffepulver 
1 spsk mælk 
110 g usaltet smør, smeltet 
3 spsk hakkede hasselnødder 
400 g hvedemel 
2 ½ tsk bagepulver 
175 g sukker 
1 tsk natron 
2 letpiskede æg 
2 ¼ dl kærnemælk 
225 g friske hindbær 
 
Varm ovnen op til 200°C og smør 12 huller i en muffinform. 
Hæld 2 spsk kogende vand over kaffepulveret i en lille skål eller en kop. 
Rør mælken i og stil det til side, så det kan køle af. 
Bland hasselnødder, mel, bagepulver, sukker og natron i en skål med en ske. Pisk æg og kærnemælk i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er blandet - det tager 2-3 minutter. 
Rør den afkølede kaffe i. 
Tilsæt melblandingen til kærnemælksblandingen og rør, til det er blandet. 
Fold forsigtigt hindbærrene i. 
Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formen ud af ovnen og lade den køle af i 5 minutter. 
Server kagerne stra ks. 
Opbevar cupcakes i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 

Variationer: 
 
Muffins med hindbær og pinjekerner 
Følg basisopskriften. Erstat hasselnødder med 3 spsk hele pinjekerner. 
 
Muffins med blåbær og kaffe 
Følg basisopskriften. Erstat hindbær med 225 g blåbær. 
 
Muffins med bær og kaffe 
Følg basisopskriften. Erstat halvdelen af hindbærrene med 115 g friske brombær.