Logo

Hjertekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 æg
120 g sukker
120 g hvedemel

Creme:
200 g stærkt røde vinrabarberstilke eller hindbær
5 dl piskefløde
1 vaniljestang
50 g sukker
100 g marcipan

Tilbered dejen.
Tegn et hjerte med runde former (25 cm bredt og 25 cm højt) på papir og klip det ud.

Aftegn to felter på 30 x 30 cm med en spritskriver på hvert sit ark bagepapir. Vend papiret og fordel dejen i et jævnt, tykt lag på papiret. Det er vigtigt, at æggene er pisket helt stabile, så dejen ikke løber. Bag bundene en ad gangen. Det tager kun ca. 8 min. ved 190 º C. Vend bundene ud på sukkerdrysset papir og skær dem til efter skabelonen.

Tilbered sukkerlagen og smag den til med spiritus.

Kog en kompot af skårne rabarberstilke, hindbær eller solbær, vaniljekorn, -stang og sukker med et par spsk vand under låg, til det damper, og saften trækker ud. Tag låget af og kog kompotten ind ved svag varme, så den bliver grødagtig. Fisk vaniljestangen op. Riv marcipanen i, rør rundt, til marcipanen er opløst, og køl kompotten af.

Pisk den iskolde fløde helt stiv, men ikke grynet. Tag knap halvdelen (2/5) fra og kom fløden i en sprøjtepose med stjernetylle (ca. 1 cm åbning). Bland resten af fløden i kompotten.

Samling af kagen:
Læg en bund på kagefadet og dup den med halvdelen af sukkerlagen. Fordel ca. to tredjedele af frugtcremen på bunden. Læg den anden bund på og dup den med resten af sukkerlagen. Smør creme på toppen og på siderne og glat den til med paletkniv, så hjertefaconen bliver tydelig.

Sprøjt flødeskum rundt i kanten af overfladen, og sprøjt evt. også flødeskum på siderne. Sæt kagen koldt indtil servering.

Forslag til sukkerlage:
2 ½ dl vand
350 g sukker
2 spsk spiritus

Kom vand og sukker i en lille gryde og varm langsomt op under omrøring, til sukkeret er opløst. Kog lagen op og lad den koge 15-20 minutter, til konsistensen begynder at tykne. Tag gryden af blusset og lad sukkerlagen køle af til stuetemperatur. Smag til med spiritus.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her