#
2 dl honning 
150 g smør 
150 g sukker 
3 dl kærnemælk 
2 æg 
500 g hvedemel 
2 tsk natron 
2 tsk kanel 
1 tsk ingefær 
*
  
Honning, smør og sukker varmes op i en lille gryde indtil smør og sukker er smeltet. 
Massen afkøles til den er lunken. 
Kærnemælken røres i lidt af gangen og derefter følger æggene et ad gangen. 
Hvedemel, natron, kanel og ingefær blandes sammen og røres i dejen. 
En bradepande smøres med smør og drysses med hvedemel. 
Man kan også hælde dejen i en kagemandsform, så kagen får en sjov figur, som for eksempel et hjerte eller en kagemand. 
Formen skal stå på et stykke bagepapir på en bageplade. 
Kagen bages ca. 25-30 minutter ved 165 °C. 
Når den er færdig afkøles den. 
 
Hvis man bager den i en bradepande, er den nem at skære ud i den ønskede form. 
Til sidst pyntes med glasur og måske et lille glansbillede og så er kagen færdig, og der dufter dejligt af jul i hele køkkenet. 
 
Tips: når kagerne er afkølede tømmes en pose toastbrød og kagerne lagt i skiftevis (brødkage) når toastbrødene er hårde er honninghjerterne bløde og klar til at spise penslet med smeltet chokolade evt. et drys af kandiserede violer.