Denne kage er egentlig en julekage, selvom den ligeså godt kan serveres på andre tider af året. I modsætning til andre honningkager, som godt kan være lidt tørre, er denne meget fugtig - en konsistens som mange godt kan lide. 
 
200 g smør 
275 g honning 
85 g sukker (1 dl) 
3 æg 
250 g hvedemel (4 dl) 
1 tsk bagepulver 
1 tsk stødt kanel 
1 tsk stødt ingefær 
1 dl god appelsinmarmelade 
50 g hakket pomeransskal 
 
Smelt fedtstof, honning og sukker i en gryde. 
Lad det svale lidt af, inden det piskes sammen med de sammenpiskede æg. 
Rør appelsinmatmeladen i. 
Bland krydderier i melet sammen med hakket pomeransskal. 
Kom dejen i en velsmurt sandkageform, 1 ½ l. 
Bag kagen ved 175°C i ca. 1 time. 
Når kagen har svale t lidt af, tages den ud af formen.