Logo

Honningkage fra Thy

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Bagværk med rugmel og honning har bare smagen. Derfor denne opskrift på en kage, som tillige er fedtfattig, luftig og langtidsholdbar.

600 g honning
3 æg
3/4 dl ymer
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
reven skal af 1 appelsin eller citron
500 g rugmel eller sigtemel
1 tsk hjortetaksalt

Honningen smeltes i en gryde ved svag varme og afkøle lidt.
Æg, ymer, krydderier og appelsinskal røres i.
Hvedemel og hjortetaksalt blandes godt og vendees i dejen.
Dejen hældes i en smurt form på ca. 2 l.
Og bages ca. 1 timer ved 160ºC.
Kagen skæres i skiver og kan serveres med smør.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 727 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brunsviger 5En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Medaljer - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladekage - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• BanansouffléSoufflé, her med banan, er en let æggeret eller dessert. Navnet stammer fra fransk og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os