
12 stykker
# 
500 g honning 
125 g sukker 
3 æg 
1 tsk stødt ingefær 
2 tsk stødt kanel 
1 appelsin reven skal heraf 
1 dl piskefløde 
2 spsk ymer eller yoghurt 
2 tsk hjortetaksalt 
500 g hvedemel 
 
Smørcreme: 
150 g smør, usaltet 
125 g flormelis 
2 æggeblommer, past.
 
Glasur:
Flormelis
Kakao
vand
*
 
Varm honning og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er smeltet. 
Afkøl blandingen til den er lunken. 
Pisk æggene let sammen og rør dem i tillige med ingefær, kanel, appelsinskal, piskefløde og ymer. 
Bland mel med hjortetaksalt og sigt det i.
 
Rør dejen ensartet og kom den i en lille bradepande ca. 23x33 cm foret med bagepapir.
 
Bages på i en forvarmet ovn ved 165°C i 1 time og 15 minutter.
Kagen afkøles i formen. 
Herefter flækkes den igennem 1 til 2 gange, så man har 2 eller 3 skiver kage, disse lægges sammen med smørcremen.
Pynt med glasur inden den serveres. 
Tips: Det ene lag kan evt være abrikosmarmelade.