Logo

Honningkagen fra Købmandsgården

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
150 g smør
200 g honning
150 g mørk farin, lyst eller mørkt
3 æg
225 g hvedemel
1 1/2 strøget tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 top tsk ingefær
1 top tsk nellike
evt. lidt revet skal af 1 appelsin

Honningen må evt. smeltes, hvis den er meget fast, og røres derefter blød med smør og mørk farin.
Heri piskes æggene, og til sidst hvedemel med bagepulver og krydderier samt revet appelsinskal.
Alt røres let sammen, men dejen skal dog blandes.
Kommes i en velsmurt form, der er drysset med rasp og rummer ca. 1 1/2 l. Bager på den nederste rille ved 150-175° i 60 min.
Prøv med en tandstikker, om kagen er bagt.
Lad den afsvale lidt i formen, og derpå vendes den ud og afsvaler på en rist.
Er meget fin og saftig, og smager nok bedst med smør!
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 978 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blødende chokoladekageBlødende chokoladekage kendes også som chokoladefondant. Desserten kaldes sådan på grund...
• Majspandekager med krydret champignonfyldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Brød på campingpandenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Appelsinsalat med vanilleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!