Grunddej 
400 g honning 
400 g hvedemel 
3 tsk  (8 g) blandede, fintstødte krydderier, fx. kardemomme, nelliker, kanel og muskatnød 
2 tsk  (8 g) potaske opløst i lidt vand 
2 tsk  (10 g) hjortetaksalt 
1 æggeblomme 
1 tsk  revet appelsinskal 
200 g figner 
1. Rør honning og hvedemel sammen til en grunddej. Det er
nemmest, hvis honningen har stuetemperatur. Grunddejen kan 
virke tør og smuldrende, sådan skal den være, så tilsæt 
aldrig vand. Stil grunddejen tildækket i køleskabet mindst 
en uge. 
2. De øvrige ingredienser æltes i grunddejen. Da grunddejen 
er meget stiv og tør, kan man anvende en køkkenmaskine til 
æltning. Den færdige dej skal være som en mørdej. 
3. Fignerne befries for stilke og hakkes fint med en kniv. 
Fignerne æltes ind i dejen. 
4. Dejen rulles ud til 1 cm tykkelse. Dejen udstikkes i 
forskellige forme - hjerter, figurer etc. Dejen uden om 
formene kan rulles ud igen og udstikkes. 
5. Kagerne sættes på to bageplader og bages midt i ovnen 
ved 170°C i 14 minutter. 
Kagerne bliver bedre af at stå nogle dage, fx. i en 
kagedåse uden tætsluttende låg. Kagerne kan pensles med 
mørk chokolade. Beregn 100 g mørk chokolade til 20 kager.
--