
Disse tunge, klistrede honningkager kan bages i urtepotter - det giver dem en rustik charme. Ved at dryppe med citronsukker giver man kagernes sødme et skarpt modspil. 
 
12 cupcakes:
150 g hvedemel 
150 g fuldkornshvedemel 
1 spsk + 2 tsk bagepulver 
4 tsk stødt ingefær 
1 tsk kanel 
225 g lyst brunt sukker 
2 æg 
1 ¼ dl honning 
115 g usaltet smør, smeltet 
1 ¾ dl mælk 
2 spsk kandiseret ingefær, grofthakket 
Pynt/dryp: 125 g flormelis + 5 spsk citronsaft 
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform eller beklæd 12 små urtepotter med bagepapir. 
Sigt de to slags mel, bagepulver, ingefær og kanel i en stor skål. 
Bland resten af ingredienserne i en skål og pisk dem med en elektrisk håndmikser, til blandingen er glat - det tager 2-3 minutter. 
Rør de våde ingredienser i de tørre. 
Fordel dejen i papirforme eller potter og bag kagerne i 20 minutter. 
Tag form eller potter ud af ovnen og lad dem køle af i 10 minutter. 
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist. 
 
Lav blanding til at dryppe med: Sigt flormelis i en skål, tilsæt langsomt citronsaft og rør, til det er lige netop blandet. 
Dryp blandingen over kagerne. 
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage. 
 
Variationer: 
 
Frugtpotter 
Følg basisopskriften. 
Fold 75 g blandede tørrede frugter (fx abrikoser, rosiner og lyse rosiner) i æggeblandingen, inden den røres i de tørre ingredienser. 
 
Rabarberpotter 
Følg basisopskriften. 
Tilsæt 75 g kogte og sødede rabarber til æggeblandingen, inden den røres i de tørre ingredienser. 
 
Bananpotter 
Følg basisopskriften. 
Tilsæt 1 moset banan til æggeblandingen, inden den røres i de tørre ingredienser.