Logo

Honningskorper

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(48 stk)

25 g gær,
100 g smør,
3 spsk honning,
2 1/2 dl mælk,
1 knsp salt,
1 tsk stødt kardemomme,
7-8 dl hvedemel.

Gæren smuldres i en skål. Smelt smør med honning, tilsæt mælken, lad det blive lunkent og rør det gradvist sammen med gæren. Tilsæt salt, kardemomme samt 2/3 af melet og arbejd det hurtigt sammen. Dejen hæver i skålen på et lunt sted - 40 minutter under et viskestykke. Drys bordet med lidt hvedemel og ælt det sidste hvedemel i. Del dejen i to ruller som hver deles i 12 boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve et kvarter. Bag ved 250º i 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af. Del dem med en gaffel og bag dem ved 200º til de er gyldne. Lad dem derefter tørre ved 100º med åben ovnlåge - kig til dem hvert 5. minut.
Tips: Kardemomme kan erstattes med kanel.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KokosrederEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• AppelsinhjerterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Landbrød fra LysekilEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• KakisorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os