Logo

Hummerbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
100 g smør eller margarine
5 dl mælk
1 tsk salt
ca. 1.4 kg hvedemel
 
Pensling:
1 æg
 
Smulder gæren ud i skålen.
Smelt fedtstoffet.
Tilsæt mælken og lad det blive 37ºC varmt.
Hæld væsken over gæren og rør til den er opløst.
Tilsæt salt og det meste af melet.
Ælt dejen til den er smidig og slipper skålen.
Lad den hæve under et klæde i ca. 30 min.
Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem med resten af melet.
Form dejen til 1-2 smukke dekorationsbrød efter egen fantasi.
Lad dem hæve under et klæde 20-30 min.
Pensl med sammenpisket æg.
Bag brødene i en 200ºC varm ovn 25-40 min.
Alt efter brødenes udforming.
 
Hummerbrødet laver du således: Der bliver 2 brød af portionen.
Form kroppen som en oval bolle på ca. 15 cm lang.
Læg den midt på en plade med bagepapir.
Halen er som en 50 cm lang tynd pølse som snoes dobbelt.
Sæt dem fast under kroppen.
Hver klo består af 4 boller som lægges i en række.
Lav et klip i den øverste bolle.
Marker hovedet ved at snitte en halvcirkel lidt inde på kroppen med en skarp kniv.
Klip øjne med en saks.
Følehornene laver du af lidt dej, som formes til tynde pinde.
Bag dem for sig, så de ikke brænder.


Tips:
Kom lidt revent ost i dejen og server brødet lunt, så ostesmagen kommer til sin ret

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.326 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her