Logo

Hurtige horn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
12 stk

75 g gær
2/2 dl mælk, lunken
125 g smør
1 tsk salt
1 spsk sukker
500 g hvedemel
æg til pensling
3-4 spsk birkes

Findel gæren i dejfadet. Hæld lidt af den lune mælk over. Rør gæren glat og kom resten af mælken i.
Smelt smørret, men lad det ikke blive varmt. Kom smørret i sammen med salt, sukker og det meste af melet. Ælt dejen godt igennem. Den skal være glat og smidig og slippe skålen.
Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. Ælt den let igennem.
Del den i 2 portioner. Rul hver portion ud i en rund plade på ca.
40 cm i diameter. Del hver plade i 6 lige store trekanter og tril dem sammen fra den brede ende. Form dem i en halvcirkel til horn.
Læg dem på plade med bagepapir med spidsen nedad og lad dem efterhæve, tildækket og lunt, til det dobbelte.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes.
Sæt pladen på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225º i ca. 15 min.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.165 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her