
 
Gode sigtebrød - Nybagte husholdningsbrød. 
2 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 1¼ time.
Bagetid: 30-35 min. Fryseegnet 
 
# 
50 g gær
5 dl vand 
1 dl kærnemælk 
2 spsk smør eller margarine 
3 tsk salt 
ca. 800 g sigtemel (13-14 dl) 
vand eller mælk til pensling 
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunet vand. 
Tilsæt kærnemælken sammen med smeltet, afsvalet smør. 
 
2. Bland saltet i sigtemelet og kom det i dejfadet. 
Ælt dejen sammen. 
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ca. 40 min. 
 
3. Ælt dejen sammen igen og form den til 2 brød. 
Efterhæv dem på bagepladen belagt med bagepapir i40 min. 
 
4. Rids dem med en skarp kniv og pensl med vand eller mælk. 
Bag brødene ved 225 °C i 30-35 min.